Partners

Waarom samenwerken?

Complexe vraagstukken los je veelal niet meer in je eentje op als organisatie of niet binnen de beschikbare tijd. Samenwerken is de manier om activiteiten uit te breiden, producten te introduceren en nieuwe markten te ontwikkelen.

In volwassen marktvormen levert samenwerken vooral een belangrijke bijdrage aan het realiseren van strategische doelstellingen. Om economisch mee te blijven presteren in een steeds complexere en verder internationaliserende economische omgeving is samenwerken een absolute must.

Om slagvaardig te concurreren is het nodig om markten te verbinden, vaardigheden te combineren, momentum te creëren, kosten te reduceren en/of risico's te delen.

Elk bedrijf leert, onderzoekt en ontdekt. Kosten per definitie onderzoek geld, veel geld. En geld is een motivator om te zoeken naar goede andere organaties die dezelfde problemen hebben.

In het algemeen zijn er drie manieren van het werken met partners om de kosten voor onderzoek en ontwikkeling delen: het delen van ideeën, het werken aan een gemeenschappelijke norm en gezamenlijke productontwikkeling.